Hälsokoll

Med näringsanalys och kostrådgivning

Boka tid
 
När vi gör en hälsokoll går vi igenom flera viktiga faktorer som vanligen inte görs på vårdcentral eller företagshälsovården.

  • Artärstelhet. Flexibiliteten hos artärerna är viktigare att känna till än blodtryck och kolesterolvärden.
  • Näringsanalys. Genom ett standardiserat frågeformulär får vi fram sannolikheten för näringsbrister.
  • Kostanalys. Vi går noggrant igenom dina kostvanor för att se om det finns något som går att förbättra.
  • Frekvensanalys. Ett snabbt sätt att få information om hur kroppen fungerar.

Du får kostråd, förslag på eventuella kosttillskott som kan behövas, tips på andra behandlingar som kan vara bra.

Pris: 1 400 kr inkl moms

Artärstelhet

Artärstelhet är en viktig faktor att känna till när det kommer till hjärt- och kärlhälsa. Detta handlar om flexibiliteten eller elasticiteten hos artärerna, som är de blodkärl som transporterar syre- och näringsrikt blod från hjärtat till kroppens olika organ och vävnader. En stel artär kan vara mindre effektiv i att leverera blod till organen och kan öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar såsom högt blodtryck, stroke och hjärtinfarkt. Stela artärer kan också vara ett tecken på inflammation eller infektion. I samband med Hälsokollen får du en tydlig tolkning av dina resultat.

Kostanalys

En kostanalys innebär att noggrant granska kostvanorna för att utvärdera om det finns något som kan förbättras. Detta kan inkludera olika aspekter som matkvalitet, måltidsstruktur, portionstorlekar och näringsintag. I samband med Hälsokollen får du kostrekommendationer som utgår från dina aktuella behov.

Näringsanalys

En noggrann näringsanalys kan ge information om en persons näringsintag och sannolikheten för näringsbrister. Genom att använda standardiserade frågeformulär kan man identifiera eventuella brister av viktiga näringsämnen såsom vitaminer, mineraler, proteiner, fetter och kolhydrater. Du får rekommendationer på eventuella behov av kosttillskott.

Frekvensanalys

Frekvensanalys är en metod som snabbt ger information om hur kroppen fungerar genom att analysera fysiologiska parametrar och deras förändring över tid. Det kan inkludera organfunktioner, belastning av patogener och andra faktorer.

Örtmedicin

Vid behov får du också rekommendationer på örtmediciner, läkesvampar och annat.

Uppföljning

Ofta rekommenderar jag en första uppföljning efter en månad för att finjustera rekommendationerna, svara på frågor som har dykt upp och se att hälsan utvecklas åt rätt håll. Därefter brukar det gå bra med ett längre uppehåll, beroende på hur du mår.

 
Boka tid

Besöksadress

Bergsrådsvägen 67
128 42 Bagarmossen

Ibland även
Blåbärsstigen 1
641 63  Björkvik

Hör av dig innan du kommer.

Tel: 08-559 24 170
E-post: info@effektivfriskvard.se

Postadress

Byälvsvägen 231
128 47 Bagarmossen

Effektivfriskvård

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway