Shiatsu massage

Japansk akupressur

Boka tid

Shiatsu massage är en unik och holistisk behandlingsmetod som fokuserar på att stimulera kroppens akupunkturpunkter genom tryck och beröring. Genom att använda fingertopparna, handflatorna och ibland även armbågarna, utövar shiatsu-terapeuten ett harmoniskt tryck på specifika punkter längs kroppens energikanaler, kända som meridianer.

Förutom tryck använder sig shiatsu också av mjuka vridningar och sträckningar för att främja rörlighet och flexibilitet i leder och muskler. Denna kombination av tekniker syftar till att återställa balans och främja en känsla av välbefinnande i kroppen.

Under en shiatsubehandling går terapeuten noggrant igenom hela kroppen, från topp till tå, för att upptäcka och åtgärda eventuella obalanser på olika nivåer. Genom att följa kroppens reaktioner och känna efter spänningar eller blockeringar, kan terapeuten anpassa behandlingen individuellt för att främja optimal hälsa och vitalitet.

En av de unika aspekterna med shiatsu massage är att den utförs med klienten fullt påklädd. Detta gör behandlingen mer tillgänglig och bekväm för många människor. Vanligtvis ligger klienten bekvämt på en madrass eller en mjuk underlag medan terapeuten använder olika tekniker och tryck för att lösa upp spänningar och främja en djup avslappning.

Sammanfattningsvis erbjuder shiatsu massage en helhetsinriktad tillvägagångssätt för att främja balans och välbefinnande i kroppen. Genom att kombinera tryck på akupunkturpunkter, mjuka vridningar och sträckningar, och en noggrann genomgång av kroppen, strävar shiatsu-terapeuter efter att återställa kroppens naturliga energiflöde och främja hälsa på alla nivåer.

Shiatsu används både mot specifika problem och i förebyggande syfte. Några exempel på effekter man ofta kan uppnå med shiatsu:

  • Ryggvärk lindras
  • Huvudvärk och migrän lindras
  • Man känner sig piggare
  • Man upplever en större känslomässig balans
  • Man blir avslappnad

Förebyggande hälsa och välbefinnande med Shiatsu massage

Shiatsu massage är inte bara en effektiv behandlingsmetod för att lindra spänningar och obalanser, utan det kan också vara en värdefull resurs i förebyggande syfte för att upprätthålla en övergripande hälsa och välbefinnande. Genom att regelbundet genomgå shiatsu-behandlingar kan man ta itu med potentiella obalanser och blockeringar innan de utvecklas till allvarliga hälsoproblem.

Genom att främja ett balanserat energiflöde i kroppen kan shiatsu hjälpa till att stärka immunförsvaret och öka kroppens naturliga självläkande förmåga. Genom att tillämpa tryck på akupunkturpunkter och arbeta med meridianerna, kan shiatsu hjälpa till att lösa upp eventuella blockeringar och stimulera blodcirkulationen, vilket kan bidra till att förhindra sjukdomar och främja övergripande hälsa.

Genom att få shiatsu regelbundet som en del av ens hälso- och välbefinnanderegim, kan man skapa en stark grund för att förebygga sjukdomar och upprätthålla optimal hälsa. Genom att identifiera tidiga tecken på obalanser och reagera på dem genom shiatsu-behandlingar kan man stärka kroppens försvar och motverka eventuella hälsoproblem innan de eskalerar.

Boka tid

Behandlingen kostar 800 kr och utförs av
Julia Engborg 0730-94 93 00, julia@effektivfriskvard.se
Bo Engborg 0708-18 24 57, bo@effektivfriskvard.se

Boka tid

Besöksadress

Bergsrådsvägen 67
128 42 Bagarmossen

Ibland även
Blåbärsstigen 1
641 63  Björkvik

Hör av dig innan du kommer.

Tel: 08-559 24 170
E-post: info@effektivfriskvard.se

Postadress

Byälvsvägen 231
128 47 Bagarmossen

Effektivfriskvård

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway