Sjukvård om du är sjuk och friskvård för att förbli frisk

  • 2020-04-26
  • Bo Engborg

Sjukvården har under en längre tid varit överbelastad, nu har situationen på många håll blivit kritisk.

Det är viktigt att inte belasta sjukvården och din vårdcentral med vanliga krämpor och problem, till exempel matsmältningsbesvär, förkylning, ont i  ryggen och stress. Vi behöver alla ta ett stort ansvar för att göra vad som krävs för att hålla oss friska.

ShiatsuFrisk luft, motion och hälsosam kost är en bra början. Komplettera med vitaminer och mineraler. Bland annat D-vitamin, C-vitamin och zink är viktiga för vårt immunförsvar. Vi på Effektiv Friskvård har öppet som vanligt och kan hjälpa dig med fler pusselbitar för att ytterligare stärka din hälsa och minska belastningen på sjukvården.

Vi erbjuder bland annat:

  • Medicinsk aromaterapi. En behandling som både är stresslindrande och effektiv mot obalanser och värk.
  • Näringsterapi och örtmedicin. Med hjälp av frågeformulär, olika analyser och undersökningar hjälper vi dig med individuellt anpassade matvanor, eventuella tillskott av vitaminer, mineraler, örter och annat som kan förbättra din hälsa.
  • Kinesiologi. En komplex metod som innebär både analyser av vad som är i obalans i kroppen och behandlingar på olika sätt för att återställa balansen. Kinesiologi brukar vara effektivt till exempel vid utbrändhet, hormonproblem, ont i kroppen och immunförsvar.
  • Shiatsu. Ungefär som akupunktur, men istället för nålar trycker man på punkter och områden på kroppen. Ofta effektivt vid värk, stelhet och anda besvär.
  • Frekvensterapi och bioresonans. Metoder för att kommunicera med kroppen och hitta belastningar. Efter analysen får du råd om hur du kan bearbeta belastningarna.
  • Kosttillskott av hög kvalitet. Vi har ett stort  sortiment av vitaminer, mineraler, örter, aminosyror och andra kosttillskott. Här hittar du vår butik

Svårt att välja? Vi hjälper dig

Vi har erfarenhet av friskvård sedan årtionden. Vi hjälper dig att välja den mest effektiva behandlingen.

Är det inte bara placebo?

Behandlingar består av en aktiv komponent och en placebokomponent. Det gäller friskvårdsbehandling likväl som behandlingar på vårdcentral eller sjukhus. Sannolikt är placeboeffekten större inom den vanliga vården; läkarens auktoritet, sjukhusmiljön och patientens tro på läkemedelsbehandlingar och kirurgi är viktiga faktorer. Inom den alternativa vården måste vi i större utsträckning förlita oss på de aktiva komponenterna för att få resultat.

Effektivfriskvård

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

I'd like to continue anyway